Apasati pe imagini pentru vizualizare
Realizat de sculptorul V.Ionescu-Varo, acest monument cinsteste memoria eroilor care au aparat cu pretul vietii lor pamantul in Primul Razboi Mondial.
El a fost inaltat in anul 1923 si cuprinde un grup format dintr-o femeie in port popular, avand intr-o mana drapelul tarii, iar in cealalta sprijinind un ostas ranit.
Doua cupe de bronz asezate de o parte si de alta a monumentului, precum si un basorelief cu o scena de lupta completeaza aceasta compozitie statuara.
Pe una din placile de marmura este inscriptionat: „Patria recunoscatoare eroilor neamului morti pe campul de onoare”. Numele incrustat în marmura al unor eroi morti la datorie sfideaza de asemenea trecerea timpului.
Monumentul eroilor din 1916-1918 din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul eroilor din 1916-1918 din Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.44393,26.116803
Fantana Zodiac, amplasata la intrarea in Parcul Carol I din Bucuresti, a fost realizata in anul 1934, dupa planurile arhitectului Octav Doicescu (autorul decoratiunii fiind sculptorul Mac Constantines
Ruinele din caramida ale Hanului Gabroveni, ce dateaza din anul 1739, ofera o perspectiva asupra gloriei sale arhitecturale apuse.
Aceasta cladire aduce în peisajul orașului pentru prima data elem
”Fantana cu copii” este un monument amplasat intr-un mic scuar, aflat la intersectia strazilor Dionisie Lupu / Jules Michelet / Pitar Mos, din sectorul I al capitalei.
Este una dintre cele mai im
Manastirea Antim reprezinta unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura din Bucuresti, apartinand prin decoratie si conceptie stilului brancovenesc.
Ea a fost construita intre 1713-1715,
Intr-un cartier de pe dealul Piscului din Bucuresti, pe str. Martisor nr. 26, se afla locuinta celui mai mare poet al secolului nostru, Tudor Arghezi.
Ion N. Theodorescu, adevaratul nume, a trait intr
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.