Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castelul Cantacuzino a fost inaltat in anul 1911, de catre printul Gheorghe Grigore Cantacuzino, zis Nababu si a fost reintrodus recent in circuitul turistic.
Constructia impresioneaza prin arhitectura neobrancoveneasca, fiind situat pe un damb din cartierul Zamora al localitatii Busteni. Este compus din patru corpuri: pavilionul central, pavilionul de servicii, vila administrativa si capela. Alaturi de acestea au fost amenajate fantani arteziene, cascade si o serie de grote, intr-o gradina superba, ce ofera un peisaj montan de exceptie.
La dorinta sotiei printului, in anul 1927 a fost construita, in apropierea castelului, o bisericuta de lemn, care poate vizitata si astazi.
Interiorul castelului este decorat cu picturi ornamentale si figurative, vitralii, tamplarie sculptata, plafoane casetate, balustrade sculptate in piatra, fier forjat sau lemn si pardoseli din dale de gresie decorativa. De o importanta deosebita este si colectia de heralde, unica in Romania, compusa din stemele tuturor familiilor care se inrudeau cu familia Cantacuzino.
Castelul a functionat, pentru o perioada, strict ca sediu al Sanatoriului Ministerului de Interne, timp in care peretii au fost acoperiti cu zugraveala, iar unele incaperi au fost incuiate pentru conservare. De curand, castelul a fost cumparat de actionari care si-au exprimat dorinta de a recupera din unicitatea castelului si sa deschida portile acestuia pentru vizitatori. Au fost implicati specialisti restauratori care studiaza cladirea, in vederea descoperirii zugravelii originale, a detaliilor arhitecturale si a adevaratelor opere de arta ce impodobeau candva castelul. Acesta poate fi vizitat, desi unele piese au fost adaugate pe parcurs, putandu-se admira piese de mobilier, candelabrul din camera ce adaposteste colectia de heralde, vitraliile etc.
In parcul castelului a fost amenajata o terasa, unde puteti savura o cafea in feericul peisaj ce va inconjoara, intr-o atmofera medievala, de vis.
Castelul Cantacuzino de la Busteni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castelul Cantacuzino de la Busteni
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Busteni
Coordonate GPS: 45.4074974,25.5393429
Halele de productie, azi sali de sport (Fabrica de Hartie Busteni) se afla pe Lista monumentelor istorice din judetul Prahova, ce sunt inscrise in Patrimoniul cultural national al Romaniei. Edificiul
In parcul Schiel (zona telecabinei Busteni) am amenajat un poligon pentru a te bucura de TIR cu arma sau arcul, sau poate o tura de OffRoad sau Paintball?
Adresa: Str. Telecabinei, Busteni, Romania
Canton Jepi (Schiell) compus dintr-un teren cu suprafata de 500 mp si constructii administrative a fost scos la licitatie in anul 2013 de catre Primaria Busteni.
Este o cladire veche de peste o suta
Parcul Schiel reprezinta unul dintre cele mai frumoase locuri de joaca ale statiunii Busteni, fiind amplasat in Cartierul Silva.
Este un parc nou, complet reamenajat in anul 2011 de catre Primaria B
Partia de ski Cabana Omu din Busteni are un grad ridicat de dificultate, o lungime de 1.500 m si o altitudine de 2.507 m.
Partia nu este prevazuta cu iluminare nocturna si nici cu instalatii pentru f
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.