Apasati pe imagini pentru vizualizare
In jurul anului 1780 a fost construita prima scoala de piatra, care de-a lungul anilor a primit corpuri si cladiri noi. In 1848 a aparut pentru prima data ideea angajarii profesorilor laici, iar in 1895 mutarea scolii in Miercurea Ciuc, vechea cladire devenind neincapatoare si depasita.
Astfel la 29 martie 1909 s-au început constructiile, iar in 1911 au inceput sa se tina orele in actuala clădire cu 365 de sali de clasa.
Aici a invatat si Marton Aron, episcop de Ardeal, numele sau fiind preluat de liceu in anul 1990. Este una dintre cele mai frumoase si impozante cladiri ale orasului Miercurea Ciuc, construita stil secesionist.
Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Miercurea Ciuc
Coordonate GPS: 46.36781,25.80695
Catedrala ortodoxa din Miercurea-Ciuc a fost construita in perioada 1929 - 1936. Pentru comunitatea romaneasca din Miercurea Ciuc, costruirea acestei biserici ortodoxe a fost initiativa cea mai import
Rezervatia geologica de la Sancraieni se afla in sudul judetului Harghita, pe teritoriul administrativ al comunei Sancraieni.
A fost declarata arie protejata de interes national in anul 2000 si se in
Mlastina cu Borviz reprezinta o arie naturala protejata, cu suprafata totala de 12 ha situata pe teritoriul administrativ al comunei Sancraieni, la 7 km de municipiul Miercurea Ciuc.
Este o mlastina
Teatrul municipal din Miercurea Ciuc functioneaza in vechea Casa de Cultura, cu denumirea de "Csiki Jatekszin", deschizandu-si portile pentru public in septembrie 1999.
Tot in aceasta cladire se afla
Cetatea sau castelul Miko se află în Piaţa Cetăţii din Miercurea Ciuc şi este monumentul cu care se mândreşte acest oraş harghitean, fiind edificiul renascentist cel mai bine conservat din Se
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.