Apasati pe imagini pentru vizualizare
Copacul Breslelor este situat pe strada Proclamatia de la Timisoara, peste drum de magazinul Bega.
Trunchiul de lemn este invelit la exterior cu tabla moale de fier si impodobit cu diverse cuie si tinte de fier si arama, in forma de floare si reprezentand initialele unor calfe ce au trecut pe aici.
Pe ramura din partea stanga a trunchiului este amplasata o tinta cu cap mare, rotund, pe care e incizat "P. Welochi" si o tinta cu floare romboidala pe care sunt gravate initialele A.S.
In anul 1990, copacul a fost dus la Muzeul Banatului pentru a fi restaurat, in locul sau fiind amplasata o ocpie fara inscriptii.
Un copac similiar exista la Arad, iar in Europa, in orasele Gyor, Budapesta, Pecs si in Sazkesfehervar din Ungaria, la Bratislava. Prototipuil acestui simbol al breslelor este intalnit si la Viena, pe Kartner Strasse.
Copacul Breslelor din Timisoara este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Banat, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Copacul Breslelor din Timisoara
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Timisoara
Coordonate GPS: 45.7559891,21.2306652
Prima atestare a teatrului in Timisoara a fost in 1753. Intre 1761-1874, reprezentatiile teatrale se tineau in fosta cladire a magistratului rascian (astazi liceul Nikolaus Lenau), unde in 1846, Franz
Palatul Szechenyi este o cladire istorica situata in Piata Victoriei din centrul Timisoarei. A fost construit intre anii 1900 si 1914 de Societatea Szechenyi dupa planurile arhitectului Laszlo Szekely
Palatul Dauerbach este o cladire istorica situata in centrul Timisoarei, in Piata Victoriei. A fost construit intre anii 1912-1913 de catre arhitectul Laszlo Szekely pentru Georg Dauerbach.
Cladirea
Casa Turceasca este situata in Timisoara pe strada Evlia Celebi nr. 2 si se numara printre primele constructii din zona Maierele Vechi, azi cartierul Elisabetin, ridicate probabil in sec. XVI-XVII.
D
Episcopia Ortodoxa Sarba se gaseste in Piata Unirii, langa Catedrala Episcopala Sarba. Eidficiul a fost construit intre anii 1745 - 1747 in stil baroc, iar fatada a fost transformata cu elemente de ar
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.